Poziv oblastem iz 2. SNL: Mi hočemo igrati, smo profesionalna liga

Novi ukrepi proti koronavirusu omejujejo šport do najvišje ravni. V nogometu to pomeni, da bo aktivna ostala le 1. SNL. V drugi ligi pa kolektivno sporočajo, da si želijo igrati.

Uredništvo
21. oktober 2020, 9:41

(Foto: pigac.si)

- Izjava za javnost klubov iz 2. SNL:

V klubih 2. slovenske nogometne lige z zaskrbljenostjo spremljamo vedno večji porast okužb z novim virusom COVID-19. V sklopu tega je pričakovano, da bo vlada R Slovenije zaostrovala ukrepe za zajezitev epidemije.

Pri tem si želimo, da smo klubi na eni strani varuhi zdravja, saj je to eno izmed poslanstev športa. Na drugi strani pa si želimo, da se prvenstvo 2. SNL nadaljuje pod strogimi ukrepi. Zato smo sprejeli skupno stališče vezano na to tematiko:

2. slovenska nogometna liga se naj v postopkih odločanja o igranju v času zaostrenih pogojev epidemije obravnava kot profesionalna liga, saj tekmujejo v ligi klubi, ki imajo z igralci sklenjene profesionalne pogodbe. Pri tem se bomo klubi zavezali spoštovati vse ukrepe, ki jih sprejme in določi vlada R Slovenije in NZS vezano na izvajanje treningov in tekem. Na ta način bomo zagotovili, da se poslovna tveganja klubov zmanjšajo in njihov obstoj ne bo ogrožen.

Za je glasovalo 16/16 klubov korespodenčno.

Naprošamo, da dopis pri presoji vaši organi jemljejo izredno resno in skušajo upoštevajo stališča klubov na terenu.

Klubi 2. SNL: Brda, Brežice – Terme Čatež, Jadran Dekani, Kalcer Radomlje, KNK Fužinar, Krka, Krško, Beltinci, Nafta 1903, Drava Dakinda Ptuj, Primorje, Roltek Dob, Rudar Velenje, Šmartno 1928, Triglav Kranj, Vitanest Bilje
 
adplus-dvertising