Pozna enajstmetrovka rešila Juventus, dan derbijev je v Italiji minil brez večjega razburjenja

Tradicionalni Derby d'Italia se je končal brez zmagovalca, kar je bilo večje razočaranje za domači Inter, ki je tik pred koncem tekme po enajstmetrovki Paula Dybale ostal brez zmage.

Uredništvo
24. oktober 2021, 10:40

Hakan Calhanoglu v bitki za žogo z Alvarom Morato. (Foto: Getty Images)

V Italiji sta bila danes na sporedu kar dva obračuna med velikani, a nobeden od obeh ni pretirano navdušil. Roma in Napoli sta se razšla brez zmagovalca, s čimer je ekipa Joseja Mourinha končala Napolijevo serijo zmag v začetku sezone, brez zmagovalca pa se je končal tudi večerni spektakel na San Siru, na katerem sta se pomerila Inter in Juventus.

Oba velikana sta se za priključek vodilnima Napoliju in Milanu nujno potrebovala zmago, zato verjetno z delitvijo točk niso zadovoljni v nobenem od obeh taborov.Inter je povedel v 17. minuti, ko se je po projektilu Hakana Calhanogluja žoga od okvira vrat odbila v noge Edinu Džeku, ki je znova pokazal svojo hladnokrvnost v kazenskem prostoru in zadel.

Juventus se je prebudil, ko sta v drugem polčasu v igro vstopila Federico Chiesa in Paulo Dybala, ključen trenutek tekme pa je napočil tik pred koncem srečanja, ko je Nizozemec Denzel Dumfries v kazenskem prostoru zrušil Alexa Sandra. Potreben je bil VAR, ki je pokazal, da je bil prekršek storjen v kazenskem prostoru, najstrožjo kazen pa je nato uspešno izvedel Paulo Dybala in stari dami priigral točko.Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore