Pozor, na trgu je eden najboljših branilcev na svetu, Napoli nujno potrebuje denar

Italijanski časnik La Gazzetta dello Sport poroča, da se je Napoli po dolgih letih vendarle odločil vnovčiti odličnega senegalskega branilca Kalidouja Koulibalyja.

Uredništvo
20. marec 2021, 12:22

Napoli je pripravljen prodati Kalidouja Koulibalyja. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentiis je v zadnjih letih uspešno branil napade najbogatejših klubov na odličnega senegalskega branilca Kalidouja Koulibalyja, ki že vrsto let sodi med najboljše branilce v italijanskem prvenstvu. De Laurentiis je za Koulibalyja zahteval astronomske zneske, kot vse kaže pa je zdaj vendarle malce popustil, saj zaradi nove neuspešne sezone Napoliju grozi, da bo še enkrat več ostal brez lige prvakov – kar seveda spremeni marsikaj.

La Gazzetta dello Sport poroča, da je Napoli poleti pripravljen prodati Koulibalyja, najbrž pa to tudi pomeni, da bo njegova izklicna cena veliko nižja kot je bila v prejšnjih letih, saj dandanes praktično ni možnosti, da bi ga Napoli lahko prodal za bajne zneske nad 80 ali 100 milijoni evrov.

Napoli želi oklestiti svoje izdatke za plače igralcev, klubski proračun pa najbolj bremeni prav Koulibaly, ki naj bi na letni ravni Napoli stal kar 11 milijonov evrov oziroma desetino celotnega zneska, ki ga v Napoliju porabijo za plače vseh igralcev v moštvu.