Pred 11 leti je prvi nogometaš prejel kazen zaradi čivkanja, Babel je napadel sodnika

Leta 2011 je Liverpoolov Ryan Babel občutil, da ni enostavno biti poklicni nogometaš v dobi socialnih omrežij. Zaradi provokativnega čivka o sodniku je postal prvi igralec, ki je zavoljo tega prejel denarno kazen.

Uredništvo
19. januar 2022, 8:52

Ryan Babel je bil prvi nogometaš, ki je prejel kazen zaradi objav na Twitterju. (Foto: Getty Images)

Januarja 2011 je Ryan Babel igral za Liverpool, ki je izgubil pomembno srečanje pokala FA proti Manchester Unitedu z 0:1. Dvoboj je odločil Ryan Giggs z 11 metrov, ob tem pa je bil izključen še kapetan Liverpoola Steven Gerrard.

Odločitve glavnega sodnika Howarda Webba so vnašale ogromno besa med navijače Redsov, med nogometaši pa so najbolj prizadele Ryana Babla. Ta se ni znam sprijazniti z delom delivca pravice in je po srečanju na omrežju Twitter objavil fotomontažo sodnika Webba z dresom Manchester Uniteda in pripis: "In njega imajo za enega najboljših sodnikov? To je smešno!"

Babel je kmalu objavil dva zapisa, da bi omilil nastali položaj, a to ni pretirano pomagalo. Nizozemec je bil kaznovan s plačilom 10.000 funtov zavoljo neprimernega obnašanja. S tem je Babel postal prvi nogometaš, ki je prejel finančno kazen zaradi objav na spletu.

Nizozemec je bil vselej naklonjen dvomljivi komunikaciji na družabnih omrežjih. Že pred tem incidentom je ob srečanju proti Stoke Cityju, ko ga Rafael Benitez ni uvrstil v kader, objavil, "da ga na tekmi ne bo brez kakršnegakoli trenerjevega pojasnila."