Pred Eurom bo Slavko Vinčić sodil tudi v polfinalu lige Europa

Slovenski sodnik Slavko Vinčić bo letos premierno sodil na Euru, pred velikim turnirjem pa bo sodil še v polfinalu lige Europa.

Uredništvo
4. maj 2021, 10:24

(Foto: pigac.si)

Evropska nogometna zveza (UEFA) je nedavno razkrila seznam sodnikov, ki bodo sodili na evropskem prvenstvu, ki se začne 11. junija. Na turnirju bo zastopana tudi Slovenija, le da tokrat ne preko trenutno poškodovanega Damirja Skomine, temveč bo prvič v vlogi glavnega sodnika na evropskih prvenstvih Slavko Vinčić

Vinčić bo imel pred Eurom dobre priprave že ta teden. UEFA je slovenskega sodnika namreč določila za sojenje na povratni tekmi polfinala lige Europa med Arsenalom in Villarrealom. Njegova pomočnika bosta Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič. V t.i. VAR sobi bosta nemški sodnik Bastian Dankert in poljski sodnik Pawel Gil. 

Tekma bo na sporedu ta četrtek, ob 21. uri, gostil jo bo Arsenalov stadion Emirates. Prva tekma v Španiji se je končala z zmago Villarreala z izidom 2:1. 

Vinčić je v letošnji sezoni že sodil tudi v izločilnih bojih lige prvakov, in sicer na tekmi med Portom in Chelseajem, pa tudi lige Europa, v osmini finala je bil glavni sodnik tekme Manchester United - AC Milan. 
 
adplus-dvertising