Pred časom zavrnili 100 milijonov, danes ga prodajajo za polovični znesek

Senegalski branilec je še vedno cenjen kot eden najboljših na svojem igralnem mestu v Evropi. Član italijanskega kluba bi lahko poleti zamenjal delodajalca, njegova cena pa je veliko bolj dostopna kot pred kratkim.

Uredništvo
7. maj 2021, 2:22

Kalidou Koulibaly naj bi pristal na selitev iz Napolija. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Kalidou Koulibaly, visokorasli branilec italijanskega Napolija, bi lahko poleti odšel v novo sredino. La Gazzetta dello Sport poroča, da bi ga Azzuri lahko prodali že za 50 milijonov evrov.

Senegalčeva pogodba je veljavna do poletja 2023, zato bi ga predsednik Napolija Aurelio De Laurentis želel bogato unovčiti. Pred dvema letoma je Napoli zavrnil 100 milijonsko ponudbo za branilca, zaradi pandemije in ostalih okoliščin pa je De Laurentis zdaj pripravljen sprejeti veliko nižji znesek.

Napoli naj bi želel iztržiti 60 milijonov evrov, a po nekaj pogajanja bo odkupna cena nekje okoli 50 milijonov. 29-letnik naj bi čutil, da je čas za odhod s stadiona Diega Armanda Maradone, možnosti pa mu ne manjka. Odprto vprašanje ostaja, če si igralec nemara ne bo premislil, če se Napoli uvrsti v ligo prvakov.

Za Koulibalyja naj bi se zelo resno zanimali Manchester United in City, Liverpool in Barcelona.