Pred zadnjim krogom: Razpad sistema pri Rogaški, Aluminij jo je razbil in vpisal prvo zmago po dveh mesecih

Rogaška je gostila Aluminij, z zmago bi si zagotovila obstanek, končalo pa se je z gladko zmago gostov, ki so ob polčasu vodili s 4:0!

Uredništvo
11. maj 2024

Rogaška
1 : 4
800 gledalcev
Sod.: Rade Obrenović

Aluminij
 
 
 
0 : 1
 
0 : 2
 
0 : 3
 
0 : 4
 
 
 
 
 
 
1 : 4
 
 
 
 
 
 
 
Rogaška: Ajdin Mulalić, Toura Diaby (od 46. Rok Pirtovšek), Žan Flis, Oliver Kregar (od 46. Erico Castro), Jan Majcen (od 61. Marko Prenkpalaj), Alen Korošec, Thalisson, Luka Kambič (od 61. David Sim), Nikša Vujčić, Patrik Mijić, Shakeone Satchwell (od 46. Antonio Majcenić).Aluminij: Lan Jovanović, Aleksandar Zeljković, Janez Pišek, Tin Martič, Gašper Jovan (od 77. Filip Kosi), Luka Koblar, Tom Kljun (od 58. Artem Bilyi), Gal Gorenak (od 77. Marko Brkljača), Rok Schaubach, Tomislav Jagić, Miklos Barnabas Tanyi (od 58. Mario Šubarić).

Aluminij kljub visoki zmagi nad Rogaško ostaja na zadnjem mestu v Prvi ligi. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Aluminij si je danes na gostovanju pri Rogaški že v prvem polčasu zagotovil paket treh točk, ob odmoru je bilo kar 4:0! Pospremili smo razpad sistema v vrstah domače ekipe in napake so si sledile kot po tekočem traku. Kidričani so povedli v 23. minuti. Vratar Mulalić je obupno posredoval po kotu, Schaubach je z bližine zlahka zadel.

V 36. minuti je Aluminij odlično odigral napadalno akcijo. Obramba Rogaške je stala visoko in Barnabas jo je izigral z lepo podajo.

Tom Kljun je imel potem prazna vrata, kar je s pridom izkoristil in zaključil za 2:0. Pet minut kasneje je bil Kljun asistent ob zadetku Barnabasa, s tem pa se nočna mora Rogaške še ni končala, kajti Barnabas je še enkrat meril v polno za 4:0.

Obramba Rogaške je stala visoko, Barnabas pa je bil spet ostamljen in po odličnem predložku je pobegnil po desni ter silovito zaključil za 4:0. Žarek upanja je za ekipo trenerja Oskarja Drobneta posijal v 63. minuti, ko je na 4:1 znižal Patrik Mijić, hrvaški napadalec ima na svojem računu zdaj že 10 zadetkov v Prvi ligi, kar je odlična statistika.

Ne gre seveda spregledati, da se je Mijić Rogaški pridružil šele v januarskem oknu za prestope – zelo hitro se je vklopil v ekipo.

Rogaška je v drugem polčasu sicer igrala precej bolje kot v prvem, toda več kot častnega zadetka ni zmogla in končalo se je ob zmagi Aluminija s 4:1. Kidričani so se z zmagi spet vključili v borbo za obstanek, zadnji krog bo letos še hudo napet.

Aluminij bo v zadnjem krogu igral z Domžalami, Rogaška pa proti Muri. Slatinčane sicer čaka še finale pokala proti Gorici.
 

Standings provided by Sofascore