Predčasno končana ena najboljših lig izven Evrope

Zaradi trenutnih zdravstvenih razmer v državi je moral vodstvo mehiške LigeMX sprejeti najbolj nepriljubljeno odločitev.

Uredništvo
23. maj 2020, 8:26

Foto: Uradni facebook profil kluba

V Mehiki je pandemija koronavirusa trenutno na pohodu, saj število okuženih in mrtvih raste iz dneva v dan, posledično pa je moralo vodstvo tamkajšnjega prvenstva sprejeti neželeno, a nujno odločitev. Po izrednem zasedanju vodstva t.i. LigeMX je bil sprejet sklep, da bo letošnja sezona, Clausura, predčasno zaključena, nobena ekipa pa ne bo razglašena za prvaka. V Mehiki so že pred tedni napovedali, da bodo za pet let zaprli sistem napredovanja in izpadanja iz lige, v Mehiki pa dodelitev vstopnic za nastopanje v klubskih pokalih pod okriljem CONCACAF ne odpira takšnih polemik kot denimo v Evropi.

V Mehiki si želijo, da bi se lahko pravočasno začela Apertura oz. drugi del sezone, ki bi se predvidoma začela julija ali avgusta.

"Po skupni odločitvi LigeMX in nacionalnega urada za zdravje bodo tekme do nadaljnjega potekale brez prisotnosti gledalcev. Ta ukrep bo v veljavi vse dokler okoliščine ne bodo dovolj varne za ljudi. Nedvomno v naši državi preživljamo izredne čase, zato mora nogometna industrija v Mehiki ravnati zrelo in se na izzive čase odzvati z enotnostjo,
" so zapisali v vodstvu mehiškega prvenstva.

Mehiška LigaMX sicer uživa ugled enega najmočnejših prvenstev v Latinski Ameriki in izven Evrope nasploh.
loading...