Predsednik Niceja z revolucionarno idejo glede novega nogometnega koledarja

Predsednik Niceja Jean-Pierre Rivere je predlagal zelo radikalne spremembe v koledarju nogometne sezone, upošteval pa je dolgo obdobje vse do pričetka SP v Katarju.

Uredništvo
25. marec 2020, 9:56

Foto: /

Predsednik francoskega prvoligaša Niceja Jean-Pierre Rivere je ponudil novo zamisel, kako bi nogomet prebrodil krizo, zaradi katere je trenutno povsem nemogoče oceniti, kdaj in kako se bo lahko nadaljevala oziroma končala aktualna sezona. Rivere je v intervjuju za L'Equipe razmišljal dolgoročno in ponudil teorijo, ki bi ustaljen nogometni koledar v Evropi povsem obrnila na glavo.

"Seveda bi vsi radi zaključili sezono, a kaj, če to ne bo mogoče? Ne glejmo zgolj na aktualno sezono, ampak  skušajmo pogledati bolj koherentno v čas naslednjih treh sezon. Leta 2022 bo svetovno prvenstvo v Katarju potekalo med 21. novembrom in 18. decembrom. Moja ideja je, da bi se prilagodili dejstvu, da bo ta turnir organiziran v edinstvenem terminu in se tako že prilagodili neznankam, s katerimi se soočamo dandanes. Jaz predlagam, da si lahko vzamemo ves čas, ki ga potrebujemo, in aktualno sezono končamo oktobra ali novembra, novo sezono pa začnemo februarja naslednje leto. Nato bi junija v koledar integrirali evropsko prvenstvo, naslednjo sezono pa znova končali oktobra. Leta 2022 bi imeli avgusta krajši premor, nato pa bi s SP 2022 znova ponovili to formulo," je povedal Rivere.

loading...