Predsednik, ki je prepovedal cepljenje, ima v klubu 14 okužb

Predsednik FCSB Gigi Becali je svojim igralcem in zaposlenim prepovedal cepljenje proti koronavirusa, po zadnjih podatkih pa je v vrstah največjega romunskega kluba okuženih kar 14 igralcev.

Uredništvo
16. oktober 2021, 2:41

Predsednik in lastnik FCSB Gigi Becali. (Foto: /)

Razvpiti predsednik FCSB, največjega kluba v Romuniji, Gigi Becali, je pred dnevi zažugal igralcem in ostalim zaposlenim v klubu, naj se ne cepijo proti koronavirusu, svojo grožnjo pa je podkrepil z izjavo, da bi se sam raje ustrelil kot cepil.

Romunski mediji poročajo, da so zadnji testi pokazali, da je v vrstah FCSB s koronavirusom okuženih kar 14 igralcev, kar pomeni, da bo imel FCSB na sobotni tekmi romunskega prvenstva proti Miovenija na razpolago vsega 13 igralcev.

Poleg igralcev so okuženi tudi trener in celoten strokovni štab, zato v tem trenutku še ni jasno, kdo bo igralce vodil s klopi.

Nisem jim prepovedal cepljenja, vendar pa od svojega šefa vedo, da to ni dobro.


Becali je pred kratkim priznal, da igralcem ni zaukazal, naj se ne cepijo, a da pričakuje, da bodo igralci sledili vzoru svojega predsednika.

"V FCSB ni cepljenih! Cepivo je dobil le Constantin Budescu in še nekdo, ki ga ne bom imenoval. Nisem jim prepovedal cepljenja, vendar pa od svojega šefa vedo, da to ni dobro. Šefa morajo imeti radi in morajo poslušati, kaj jim govori. Tudi svoje družine nisem prisilil v cepljenje. Vendar pa so mi verjeli, da je to lahko zelo nevarno in se zato niso cepili,"
je povedal Becali.