Prejel ponudbo Real iz Madrida, a bil preveč prestrašen, da bi jo sprejel

Upokojeni nizozemski reprezentant je razkril, da je na njegov naslov priromala zelo konkretna ponudba Reala iz Madrida, a je bil preveč nervozen, da bi jo sprejel.

Uredništvo
29. maj 2020, 11:25

Foto: Getty Images

Nekdanji nizozemski reprezentant Bert Konterman ni prvi, ki je zavrnil Real iz Madrida, a zagotovo je igralcev s takšno zgodbo bore malo. Še veliko težje pa bi našli igralca, ki bi zavrnitev kraljevega kluba argumentiral na način, kot ga je upokojeni nizozemski branilec, ki je razkril, da se je odhoda v Madridu preprosto – ustrašil.

"Leo Beenhakker je bil moj trener, nekoč pa je bil tudi trener Reala. Povedal mi je, da me Real Madrid želi kupiti, vendar sem mu odgovoril, da se verjetno šali in da mu ne verjamem. Tedaj sem si predstavljal, da bom kariero nadaljeval v Nemčiji ali v Veliki Britaniji, saj sem dobro govoril tako nemško kot angleško. Španije sem se bal in bil sem preveč nervozen ob misli, da bi moral hkrati igrati za Real Madrid in se še učiti španskega jezika," je povedal Konterman, in dodal.

"Mislim, da kot človek tedaj nisem bil pripravljen za takšen korak."


Konterman je kasneje prestopil v škotski Rangers, v sezoni 1999/00, ko bi lahko igral za Real, pa je Real osvojil naslov evropskega prvaka.

"Morda je bila ta poteza res neumna. Real se je resnično resno zanimal zame. Shranil sem kar nekaj člankov iz medijev, saj mi kasneje številni niso verjeli, da bi lahko podpisal za ta klub," je razkril Konterman.
loading...