Prekmurski finale slovenskega pokala? Športni direktor Beltincev verjame v tekmo, ki bi bila 'zelo dobrodošla za slovenski nogomet'

Športni direktor Beltincev Tadej Apatič verjame v to, da bomo v letošnji sezoni v finalu pokalnega tekmovanja gledali prekmurski derbi, ki ima v Slovenijo bogato dediščino.

Uredništvo
9. april 2024

Tadej Apatič (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Obračuni med Beltinci in Muro so bili v uvodnih letih samostojnega državnega prvenstva v Sloveniji pravi navijaški spektakli, ki se jih včasih udeležilo tudi do 5.000 gledalcev. Rivalstvo je trajalo kar nekaj let, ko sta se obe ekipi borili za prevlado v regiji, kasneje pa so Beltinci izginili iz prvoligaškega zemljevida in se po dolgem zatišju 'pojavili' v letošnji sezoni, ki je za ta klub daleč najboljša od ustanovitve kluba, ki je naslednik nekdanjega Potrošnika oziroma NK Beltincev.

Beltinci se po prvenstveni poti borijo za uvrstitev v prvo slovensko ligo, v polfinalu pokalnega tekmovanja pa se bodo z Gorico potegovali za uvrstitev v veliki finale, s čimer bi celo presegli uspehe s prvega obdobja kluba do leta 2006, ko je na pogorišču nekdanjega kluba zrasel nov klub pod imenom ND Beltinci.

Tadej Apatič, športni direktor kluba in nekdanji igralec Olimpije in Domžal, meni, da bi bil prekmurski finale v slovenskem pokalu sijajna stvar za slovenski nogomet.

"Vemo, da si je večina slovenske nogometne javnosti želela prekmurski derbi, to ni skrivnost. Verjamem, da se bo to v zadnji fazi tega tekmovanja letos tudi uresničilo, saj bi bilo zelo dobrodošlo za slovenski klubski nogomet."

"Zaupam v sposobnosti naše ekipe, predvsem pa v delo naše stroke. Ne bojimo se nikogar in ne bežimo od odgovornosti, ki smo si jo naložili. Imamo nekaj "tistega", kar druge ekipe v tem tekmovanju nimajo in to moramo izkoristiti," je povedal Apatič.

Polfinalni tekmi bosta na sporedu 24. aprila, na drugem obračunu pa se bo Mura doma pomerila z Rogaško.