Prekmurski granit: Mura v novi sezoni še brez prejetega gola

Mura je v letošnji sezoni odigrala dve evropski tekmi in prvenstvena derbija proti Celju in Olimpiji, kljub temu pa že šest tekem zapovrstjo ni prejela zadetka.

Uredništvo
21. september 2020, 11:08

Foto: pigac.si

Mura je novo sezono začela na zelo visokih obratih. Med vsemi slovenskimi predstavniki v evropskih pokalih je pustila daleč najboljši vtis, tudi v prvenstvu pa ji gre vse kot po maslu, saj je po četrtem krogu sama na vrhu lestvice z 10 od 12 možnih točk. Na obzorju se torej riše izjemna sezona, temelj nedavnih uspehov pa je granitna obramba, ki v novi sezoni sploh še ni prejela zadetka!

Podatek je še toliko bolj impresiven, če vemo, da je Mura v novi sezoni odigrala dve evropski tekmi, tudi v državnem prvenstvu pa še zdaleč ni imela preprostega razporeda, saj se je v gosteh pomerila z branilcem naslova Celjem in ljubljansko Olimpijo.

Mura je v kvalifikacijah za uvrstitev v ligo Europa najprej premagala Nomme Kalju s 4:0, nato pa je v drugem krogu visoko s 3:0 premagala še veliko močnejši danski Aarhus. V državnem prvenstvu je sezono odprla z zmago v Celju z 2:0, nato je doma s 3:0 odpravila Sežano, v tretjem krogu pa sploh prvič v letošnji sezoni ni zmagala, in sicer se je derbi v Ljubljani proti Olimpiji končal brez zadetkov. Mura je svojo mrežo ohranila nedotaknjeno tudi včeraj, ko je doma z 1:0 premagala Gorico.

V golem koledarskem smislu Mura zadetka ni prejela že dva meseca oziroma vse od 22. julija, ko je v zadnjem krogu prejšnje sezone v gosteh z 2:1 premagala Sežano.