Prenova zahodne tribune Ljudskega vrta se lahko začne, posel je težak 6 milijonov evrov

Dalj časa odlašana prenova zahodne tribune Ljudskega vrata se bo zdaj naposled lahko pričela. Pogodba je sklenjena, dela pa bodo previdoma trajala dobro leto dni. Projekt je težak 6.1 milijona evrov.

Uredništvo
21. maj 2020, 9:13

Foto: pigac.si

V Mariboru je bil danes svečan dan. Podpisana je bila pogodba za prenovo zahodne tribune stadiona Ljudski vrt, projekt javno-zasebnega partnerstva, za katerega bo zadolženo podjetje Makro 5 gradnje d.o.o., pa je težak 6.1 milijona evrov. Po sklenjeni pogodbi se dela na stadionu lahko pričnejo, predvidoma pa bodo končana v 400 dneh.

"Danes je res vesel, srečen dan. Nogomet in Maribor sta tesno povezana, NK Maribor je tudi najbolj znana blagovna znamka tega mesta. Gradimo ponosno mesto in pri tej novi zgodbi je vsekakor kot zelo pomemben igralec NK Maribor, z vsemi naslovi prvaki, evropskimi uspehi in pozitivno energijo, ki nas tako dobro zna povezati. Zato smo se z ekipo potrudili, da bo ta stadion še boljši, zelo pomembno pa je, da bo tudi cenejši in dovolj hitro zgrajen,"
je povedal župan Mestne občine Maribor Saša Arsenović, ki napoveduje, da bo Maribor sezono 2021/22  že lahko začel na prenovljenem stadionu.

"Rok za izvedbo del, določen v pogodbi, je bil 400 dni. Po zagotovilih bodo končali s prenovo tudi pred iztekom roka, tako da bi NK Maribor lahko sezono 2021/22 začel na novem objektu. Verjamem, da bo Ljudski vrt športno in urbano središče, ki bo po tem načrtu dobilo še nekaj popravkov, tako da bomo imeli zaključen celovit stadion v osrčju mesta, s primernimi parkirišči in vsemi ostalimi vsebinami, ki so ustrezne za to okolje. Res se veselim novih tekem na prenovljenem stadionu, navijanja in novih šampionskih zvezdic. In da bo Maribor spet ponosen."

Zadovoljen je bil tudi predsednik Maribora Drago Cotar.

"Gre za veliko pridobitev, ne samo za mesto in za klub, tudi za državo. In se samo po tekmovalni plati, saj bo stadion v prenovljeni podobi ponujal tudi številne nove priložnosti. Veseli nas, da smo prišli do razpleta naših dolgoletnih prizadevanj, ki so se začela leta 2015, ko smo kot klub poskrbeli za idejno zasnovo, vmes pa tudi za precejšnji finančni prispevek pri projektni dokumentaciji, v višini skoraj 220.000 EUR. Kot največji uporabniki Ljudskega vrta smo izjemno zadovoljni, da je dogovor sklenjen in se dela lahko pričnejo," je povedal Cotar.
loading...