Preobrat: Konec evropske sezone za Jana Oblaka! Atletico Madrid je nocoj prejel kar štiri gole

Borussia Dortmund je prišla do epskega preobrata, izločila Atletico Madrid in se uvrstila v polfinale lige prvakov.

Uredništvo
16. april 2024

Borussia Dortmund
4 : 2
81365 gledalcev
Sod.: Slavko Vinčić (SLO)

Atletico Madrid
 
 
1 : 0
 
2 : 0
 
 
 
 
 
 
2 : 1
 
2 : 2
3 : 2
 
4 : 2
 
Borussia Dortmund: Atletico Madrid:

Borussia Dortmund si je zagotovila napredovanje v polfinale lige prvakov. (Foto: Getty Images)

Borussia Dortmund je na prvi tekmi četrtfinala lige prvakov proti Atletico Madridu izgubila z 2:1, nocoj pa je zaostanek izničila in tudi povedla že v prvem polčasu. V 33. minuti je branilec Mats Hummels zelo lepo podal v kazenski prostor, kjer je do žoge prišel Julian Brandt v zahtevnem položaju za strel, toda z nekaj sreče je zadel!

Žoga se je namreč odbila od branilca Atletico Madrida in končala za hrbtom vratarja Oblaka za 1:0 nocoj in 2:2 v skupnem seštevku.

Pet minut kasneje je bilo že 2:1 (3:2). Spet je domača ekipa lepo pletla mrežo pred kazenskim prostorom in po lepi kombinaciji Sabitzerja ter Maatsena je slednji prišel do strela z bližine. Udaril je zelo močno in natančno, Oblak brez možnosti.

Zgodaj v nadaljevanju pa darilo za Atletico; Hummels se je podpisal pod avtogol za 2:1 (3;3). Po dobri uri igre je za Atletico zadel Angel Correa in Špance spet spravil v prednost, ki pa so jo kmalu zapravili. Niclas Füllklug je po predložku vezista Marcela Sabitzerja zadel z glavo za 3:2 (4:4). Čez tri minute je Sabitzer zadel še sam – 4:2 (5:4)!

Erpski preobrat na kultnem Westfalenstadionu, Borussia Dortmund je izločila španski Atletico Madrid in potuje v polfinale lige prvakov.