Preobrat v kadrovski strategiji: Griezmann in Coutinho ostajata

Španska časnika AS in Sport poročata, da je vodstvo Barceloen po posvetu s trenerjem Ronaldom Koemanom sprejelo odločitev, da draga zvezdnika Antoine Griezmann in Philippe Coutinho ostajata v klubu.

Uredništvo
1. avgust 2021, 10:07

Antoine Griezmann ni naprodaj. (Foto: Marca)

V Barceloni se kadrovska strategija hitro menja in prilagaja aktualnim okoliščinam. Nogometni trg ne deluje, zato se v klubu vse bolj zavedajo, da bi nagle in radikalne odločitve lahko povzročile več škode kot dobrega. To se konkretno tiče francoskega zvezdnika Antoina Griezmanna, ki bi ga bil zaradi njegove zasoljene plače klub pripravljen prodati, vendar pa zanj ni 'trga' oziroma trg v obliki njegovega povratka v Atletico za Barcelono ni sprejemljiv.

Časnika AS in Sport trdita, da so v Barceloni sprejeli povsem drugačno stališče. Griezmann ostaja in lahko odide zgolj v primeru, če bo klub zanj prejel astronomsko ponudbo iz tujega prvenstva, v kar pa v tem trenutku ne gre verjeti. Poleg tega je Griezmann sinoči odigral odlično tekmo proti Stuttgartu in požel pohvale trenerja Ronalda Koemana, ki je bil še posebej navdušen nad navezo med Griezmannom in novincem v moštvu Memphisom Depayem.

Še bolj zanimivo je stališče, ki ga je klub oblikoval okoli svojega najdražjega nakupa vseh časov Philippeja Coutinha. Brazilec zaradi poškodbe meniskusa kar osem mesecev ni igral, ravno v tem času pa šteje dni do povratka na igrišča in bo po vsej verjetnosti nared do pričetka nove sezone.

Coutinho ima v Barceloni velikega zaveznika v trenerju Ronaldu Koemanu, ki zelo ceni njegove nogometne vrline, zaradi težave s poškodbo pa doslej niti še ni imel priložnosti, da bi zanj našel primerno vlogo v ekipi.

Coutinho zaradi svoje astronomske plače na trgu nima resnih interesentov, v Barceloni pa upajo, da bodo Griezmanna in Coutinha uspeli prepričati vsaj v to, da bosta tako kot Messi pristala na bolj izdatno znižanje pogodb.

V kolikor jima bo klub zagotovil ostanek, bi bile možnosti za takšen dogovor vsekakor boljše kot doslej.