Presenečenje na tržnici: Axel Witsel bo kariero nadaljeval pri velikanu iz Španije

Belgijski veteran očitno še ni zaključil na najvišjem nivoju evropskega nogometa, na mizi naj bi imel ponudbo velikana iz La Lige.

Uredništvo
18. junij 2022

Axel Witsel je za Belgijo doslej zbral že kar 124 nastopov (12 zadetkov). (Foto: SPS)

Axel Witsel je po izteku pogodbe pri Dortmundu prost nogometaš in pričakovalo se je, da bo kariero nadaljeval pri francoskem Marseillu. Nekaj zanimanja je za tega 33-letnega belgijskega vezista v preteklosti izrazil tudi LA Galaxy iz ameriške lige MLS, nedavno se je omenjalo tudi angleško Aston Villo. Toda zdaj je prišlo do velikega preobrata. Vmešal se je Atletico Madrid in prestop je zdaj že tik pred vrati.  
 
Witsel oz. njegovi zastopniki so bili že precej globoko v pogovorih z Marseillom in zato so Madridčani pohiteli s svojo ponudbo. Prekaljeni trener Atletica Diego Simeone je izkušenega vezista hitro obiskal tudi med zadnjo reprezentančno akcijo Belgije in ga očitno uspel prepričati. Pri tem mu je menda precej pomagalo tudi dejstvo, da je v Madridu tudi šola za francosko govoreče otroke - Axel Witsel ima tri.
 
Za Witsela bo to šesti klub v karieri, doslej je nastopal za Standard, Benfico, Zenit, Tianjin in Dortmund. Skupno je na najvišjem nivoju evropskega nogometa zbral več kot 600 nastopov. Za Dortmund je nastopal od leta 2018, skupno je v rumeno-črnem dresu zabeležil 144 nastopov v vseh tekmovanjih, ob tem je prispeval 13 golov in 6 asistenc.