Presenetljiv strelski kralj v La Ligi: Od kod se je vzel Youssef En Nesyri?

Sevilla je imela prvega napadalca v Luuku de Jongu, vendar je zdaj to brez prave konkurence postal Youssouf En-Nesyri, ki igra življenjsko sezono.

Uredništvo
24. januar 2021, 1:13

Foto: uradna spletna stran kluba

Najboljši karierni dosežek Youssoufa En-Nesyria v La Ligi je devet golov v sezoni. Dosegel jih je v sezoni 2018/2019, ko je igral še za Leganes. Maročan, ki ga je Malaga pred šestimi leti kupila za ceno luksuznega nemškega avtomobila, je že zdaj, pa smo šele januarja, krepko izboljšal ta dosežek. Z včerajšnjo predstavo proti Cadizu (3:0) je število golov v letošnji sezoni dvignil na 12.

Triindvajsetletni En-Nesyri je dosegel vse tri gole Seville, kar mu je uspelo, pozor, že drugič ta mesec! Prvič je to storil 9. januarja, ob zmagi Seville proti Real Sociedadu. 

Na zadnjih dveh domačih tekmah je En-Nesyri dosegel kar pet golov.

Z 12 zadetki je En-Nesyri celo prvi strelec španskega prvenstva ta trenutek. Zanj se je v zadnjem obdobju precej zanimal angleški West Ham, a glede na trenutno strelsko formo se zdi prestop v klub takšnega kova malo verjeten. Če bo En-Nesyri nadaljeval v podobnem ritmu, se bo zagotovo spogledoval z večjimi izbirami.