Prestop, ki je spremenil vse: Adrian Zeljković je maja izpadel iz slovenske lige, zdaj je pomemben člen ekipe, ki bo igrala playoff

Mladi slovenski vezist Adrian Zeljković preživlja nore mesece. Še maja je s Sežano izpadel iz slovenske lige, včeraj pa je sodeloval ob velikem triumfu Spartaka iz Trnave, za katerega je goreče navijal tud slovit Martin Škrtel.

Uredništvo
18. avgust 2023

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Adrian Zeljković je bil v minuli sezoni član Taborja iz Sežane, ki je hitro izgubil stik s konkurenco in na koncu povsem pričakovano zasedel zadnje mesto na lestvici. Zeljković je navkljub dejstvu, da je igral za najslabšo ekipi v ligi, vseeno pridobil dragocene izkušnje, saj je prvi slovenski ligi zbral kar 30 nastopov, upoštevajoč dejstvo, da šteje komaj 20 let pa je vseeno uspel pritegniti precej zanimanja.

Dolgo je bil tarča ljubljanske Olimpije, na koncu pa je dobil nenadejano priložnost za odhod v tujino, ki se je po doslej videnem izkazala za popoln zadetek v polno. Spartak iz Trnave je včeraj na povratni tekmi tretjega kroga kvalifikacij za uvrstitev v konferenčno ligo s 3:1 premagal Lech iz Poznana ter napredoval v playoff, v katerem se bo za skupinski del pomeril z ukrajinskim Dnipro-1.

 

Zeljković je na prvi uradni tekmi sezone v igro vstopil kot rezervist, odtlej pa je stalen član začetne enajsterice, kar je zelo dobra novica tudi za selektorja mlade slovenske reprezentance Milenka Ačimovića, ki v Zeljkoviću dobiva igralca, ki v razvojnih letih kariere hitro nabira zelo dragocene izkušnje.

Spartak iz Trnave je zmagoviti zadetek za napredovanje dosegel po zadetku s škarjicami branilca Lukaša Štetine, zmago pa je s tribun prešerno slavil tudi eden najboljših slovaških nogometašev vseh časov Martin Škrtel.

 

Miha Kompan Breznik je srečanje presedel na klopi za rezervne igralce, v majici Lecha pa sta v začetni enajsterici začela Miha Blažič in Dino Hotić.