Pretepen in oropan: Legendarni Roberto Baggio je gledal tekmo Italije, potem pa se je odvila nočna mora

Ena od ikon italijanskega nogometa je sinoči preživljala zelo težke trenutke. Roberta Baggia so pretepli, zvezali in mu odtujili dragocenosti. Družino so zaklenili v omaro.

Uredništvo
21. junij 2024

Roberto Baggio (Foto: Getty Images)

Eden najboljših italijanskih nogometašev vseh časov je včeraj doživel nočno moro. Roberto Baggio, prejemnik laskave Zlate žoge leta 1993, je z družino spremljal obračun Italija - Španija, ko so ga na domu obiskali roparji. V rezidenco je vlomilo pet zamaskiranih nepridipravov, s katerimi se je kultni Baggio tudi spopadel. Posledično je bil pretepen

Nekdanjega sijajnega napadalca so tudi zvezali, preden so mu odtujili razne dragocenosti. Baggio je moral po zdravniško pomoč v bolnico.

Roberta in njegovo družino so zvezali in zaprli v omaro, med tem pa so odtujili ure, nakit in druge predmete, ki nosijo določeno vrednost. Baggio se je potem nekako vendarle uspel osvoboditi. Poklical je policijo, preiskava je seveda že v polnem teku.

Velja dodati, da imajo v Italiji pogosto težave z vlomi in ropi na domovih nogometašev ali pa ljudi, ki so tako ali drugače povezani s to igro.