Pretreseni Danci so brez Eriksena izgubili uvodno tekmo, Finska slavi prvo zmago na velikih turnirjih

Nordijski obračun med Dansko in Finsko je pripadel Fincem, ki so edini strel na vrata tekmeca pretvorili v zadetek in se veselili zmage na svojem debiju na velikih turnirjih. Finski vratar Hradecky je ubranil enajstmetrovko.

Uredništvo
12. junij 2021, 10:02

Danska
0 : 1
15000 gledalcev
Sod.: Anthony Taylor (ANG)

Finska
 
 
 
 
 
0 : 1
Danska: Kasper Schmeichel, Simon Kjaer (od 63. Jannik Vestergaard), Joakim Maehle, Daniel Wass (od 75. Jens Stryger Larsen), Christian Eriksen (od 43. Mathias Jensen), Thomas Delaney (od 76. Andreas Cornelius), Anders Christiansen, Pierre-Emile Hojbjerg, Martin Braithwaite, Yussuf Poulsen, Jonas Wind (od 64. Andreas Olsen).Finska: Lukas Hradecky, Jere Uronen, Joona Toivio, Paulus Arajuuri, Daniel O'Shaughnessy, Jukka Raitala (od 90. Leo Vaisanen), Teemu Pukki (od 77. Joni Kauko), Glen Kamara, Tim Sparv (od 78. Rasmus Schüller), Robin Lod, Joel Pohjanpalo (od 84. Marcus Forss).

Finska je presenetljivo premagala Dansko. (Foto: Getty Images)

Na stadionu Parken smo videli tekmo v dveh delih, presenetljivo zmago debitantke Finske, zapravljeno enajstmetrovko in morje zapravljenih priložnosti Dancev, vse to pa je minilo v senci drame, ki se je odvijala ob koncu prvega polčasa, ko se je brez razloga zgrudil prvi danski zvezdnik Christian Eriksen. Vezista Interja so morali oživljati na igrišču, sodnik pa je zaradi dramatičnih okoliščin, v katerih je svet trepetal za Eriksenovo življenje, suspendiral tekmo, ki se je nato dve uri in pol kasneje nadaljevala z zadnjimi štirimi minutami prvega polčasa, petminutnim premorom in drugim polčasom.

Danci so po spodbudnih novicah v zvezi z zdravjem soigralca pristali na nadaljevanje tekme, ta pa se je zanje nesrečno končala tudi v športnem smislu, saj je Finska izkoristila edino priložnost na tekmi in po zadetku napadalca Joela Pohjanpala slavila z 1:0. Danska je imela največjo priložnost za izenačenje četrt ure kasneje, a je vezist Tottenhama Pierre-Emile Hojbjerg zapravil najstrožjo kazen.