Preživel je vse, tudi klop: Nemanja Matić je sedanjost in tudi prihodnost Manchester Uniteda

Do božičnih praznikov je Nemanja Matić odigral le tri ligaške tekme, danes pa je eden esencialnih članov trenutno izjemno razpoloženega ekipe Manchester Uniteda. Podpisal je novo pogodbo.

Uredništvo
6. julij 2020, 11:50

Foto: uradna spletna stran kluba

Zadnji tedni in zadnje tekme so potrdili, da ima Manchester United v Nemanji Matiću odličnega vezista. Pravega za ekipo, ki jo ustvarja in vodi Ole Gunnar Solskjaer. Srbski vezist je postal eden ključnih igralcev Uniteda, potem ko je sezono izjemno slabo začel in je pogosto sedel le na klopi za rezervne nogometaše. 

Pogodba se je Matiću iztekala in že v mesecu marcu je klub izkoristil opcijo ter jo podaljšal za eno leto. Avtomatično podaljšanje pa je zdaj dobilo družbo v iskreni nameri Angležev, da s Matićem gradijo še boljšo ekipo, ki se bo spet sposobna boriti za lovorike. V ta namen je nekdanji nogometaš Chelseaja in Benfice danes podpisal novo pogodbo, ki ga bo na Old Traffordu zadržala do leta 2023. 

"Vesel sem, da bom še naprej del tega velikega kluba. Še veliko lahko dam in dosežem v karieri, da bom to lahko počel v Manchester Unitedu, je velika čast. Vznemirljivo je biti del tega, imamo ekipo, kjer je dobra mešanica mladih in izkušenih. Smo v ključnem delu sezone, dobro igramo. Borili se bomo, da bodo naši navijači ponosni na nas," je dejal Matić, ki je to sezono v vseh tekmovanjih skupaj odigral 27 tekem. Odkar je prišel v klub, je nastopil na 114 tekmah.
loading...