Pri Atleticu iz Madrida so pohiteli, trener Diego Simeone je že potrdil prvi dve poletni okrepitvi

Argentinski strokovnjak je potrdil prihoda dveh poletnih okrepitev, ki bosta v novi sezoni branili barve kluba iz španske prestolnice. El Cholo bo konkretno okrepil obrambno vrsto.

Uredništvo
3. junij 2023

Simeone že sestavlja igralski mozaik za novo tekmovalno sezono v španski La Ligi. (Foto: Getty Images)

Zdaj je že jasno. Atletico Madrid si je priskrbel dva nova obraza, ki bosta ekipo okrepila v novi sezoni. To sta osrednja branilca Caglar Söyüncü in Santiago Mouriño. Prvi je 27-letni turški reprezentant, ki je dobro poznan spremljevalcem angleškega nogometa, v špansko prestolnico se seli iz vrst Leicester Cityja, ki bo v sezoni 2023/24 nastopal v angleškem Championshipu, torej v drugoligaški konkurenci na otoku.

Mouriño pa je 21-letni Urugvajec, ki se v Atletico Madrid seli Racing Cluba. Gre za talenta, ki je svoje prve nogometne korake prehodil pri kultnem Nacionalu. Že dlje časa se je pričakovalo, da bi se utegnila seliti v Atletico in zdaj dvomov o tem ni več, kajti oba prestopa je že potrdil tudi cenjeni argentinski trener Diego Simeone. Atletico trenutno v La Ligi, pred zadnjim krogom prvenstva, zaseda tretje mesto.  

“Lahko potrdim, da se nam bo pridružil Caglar Söyüncü, ki bo predstavljal dodatno moč v obrambi. Tudi Santiago Mouriño bo postal član Atletico Madrida. Priključil se nam bo v pripravah na novo sezono in od njega pričakujemo precej veliko,” je povedal Diego Simeone.