Pri Barceloni so se po nekaj letih spomnili, da jim Atletico dolguje še nekaj milijonov

Španski mediji poročajo, da so Katalonci ob nakupu Griezmanna odšteli še dodatnih nekaj milijonov kot prvi obrok za naslednji prestop, ki pa se nikoli ni realiziral.

Uredništvo
4. februar 2022

Jose Gimenez je bil očitno pred leti tako blizu prestopu v Barcelono, da so Katalonci že poravnali prvi obrok. (Foto: Getty Images)

Barcelona je leta 2019 skušala svoje vrste okrepiti z nadarjenim nizozemskim branilcem Matthijsom de Ligtom, ki je bil tedaj član Ajaxa. Nizozemski klub je zanj zahteval 80 milijonov evrov odškodnine, De Ligtov zastopnik, Mino Raiola, pa provizijo v višini 20 milijonov evrov. Barcelona ni bila pripravljena poravnati omenjene provizije, zato so se osredotočili na Joseja Gimeneza iz Atletica.  
 
Tudi klub iz Madrida je za svojega branilca zahteval 80 milijonov evrov, v kar je Barcelona privolila. Hkrati je Barcelona tisto poletje aktivirala odkupno klavzulo za Antoina Griezmanna, zanj so Atleticu odšteli 120 milijonov evrov. Ob tem pa so tedaj Atleticu nakazali še dodatnih 15 milijonov, kot prvi obrok za kasnejši nakup Gimeneza.

Toda Barcelona si kasneje, tudi zaradi posledic COVID-19, ni zmogla privoščiti nakupa odličnega urugvajskega branilca. Atletico pa tistih 15 milijonov evrov Barceloni, vsaj uradno, nikoli ni vrnil. Glavni krivec za to nekoliko nevsakdanjo situacijo pa je seveda nekdanji predsednik Barcelone - Josep Maria Bartomeu.