Pri Dembeleju nesreča nikoli ne počiva: Nova operacija in nov dolg počitek

Ousmane Dembele je kot član Barcelone rojen pod nesrečno zvezdo. Zaradi poškodbe kolena, ki jo je staknil na evropskem prvenstvu, bo moral Francoz znova - že tretjič kot član Barcelone . pod nož.

Uredništvo
22. junij 2021, 6:24

Ousmaneja Dembeleja čaka že tretja operacija, odkar se je preselil v Barcelono. (Foto: /)

Ousmane Dembele je v Barceloni rojen pod nesrečno zvezdo. Od prestopa iz Dortmunda leta 2017 naprej je skupaj staknil že 12 različnih poškodb in bil izven igrišč več kot 500 dni, na evropskem prvenstvu pa je staknil poškodbo kolena, zaradi katere bo moral že tretjič kot član Barcelone pod nož. Operacija in z njo povezana rehabilitacija pomenita, da bo Dembele ponovno za daljši čas odsoten, Marca pa napoveduje, da ga čakajo najmanj trije meseci prisilnega počitka.

Dembele bo izpustil celoten čas priprav in začetek nove klubske sezone, poškodba pa je nastopila po sezoni, ki bi jo lahko označili celo kot njegovo najboljšo v Kataloniji, saj je skupaj zbral kar 44 nastopov in dosegel enajst zadetkov.Dembele je poškodbo staknil na tekmi drugega kroga skupinskega dela evropskega prvenstva med Francijo in Madžarsko.