Pri Javiju Martinezu gre zdaj le še za denar

Nekoč rekordni nakup Bayerna se že poslavlja od evropskega prvaka. Javi Martinez je tudi že izbral svoj novi klub, zdaj pa je treba uskladiti le še zadnje finančne podrobnosti posla.

Uredništvo
7. september 2020, 8:33

(Foto: Getty Images)

Leta 2012 je Bayern Javija Martineza kupil za rekordno odškodnino. Takrat je Martinez že bil španski reprezentant, bil je tudi svetovni prvak, tako da so Bavarci zanj morali plačati 40 milijonov evrov odškodnine. Martinez, sprva vezist in nato branilec, je imel precej težav s poškodbami, ko pa jih ni imel, je bil vseskozi pomemben član ekipe.

Njegovo obdobje se je po osvojenem trojčku, sicer drugem v Bayernu (prvega je osvojil leta 2013), izteklo. To je zdaj že jasno. Znan je tudi že klub, pri katerem želi Martinez nadaljevati svojo kariero, kolikor jo je še ostalo.

Martinez se želi vrniti v svoj nekdanji klub Athletic Bilbao, pri čemer mu vodstvo Bayerna noče stati na poti. Je pa seveda iluzorno pričakovati, da bodo Bavarci igralca s pogodbo do leta 2021 pustili oditi pod ceno. Baski sicer upajo, da bodo odškodnino "zbili" pod znesek 10 milijonov evrov. Pogovori so v teku. 
 
adplus-dvertising