Pri PSG so samokritični, a poudarjajo, da tekma s Cityjem ni bila realen pokazatelj

Francoski velikan kljub vodstvu ni uspel osvojiti niti točke na superderbiju proti otoškemu bogatašu. Po tekmi so se na Francoze vsuli številni očitki, zelo samokritični pa so tudi v taboru francoskega državnega prvaka.

Uredništvo
25. november 2021, 10:02

PSG se je kljub porazu proti Manchester Cityju uvrstil v naslednjo fazo lige prvakov, (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Kylian Mbappe je PSG na tekmi lige prvakov proti Manchester Cityju povedel v vodstvo, ki pa ni zdržalo do konca srečanja. Raheem Sterling in Gabriel Jesus sta poskrbela za Cityjevo slavje na stadionu Etihad.

Kljub porazu se je PSG uvrstil v nadaljevanje tekmovanja, a jasno je, da bodo Francozi morali izdatno dvigniti formo, če želijo biti konkurenčni za naslov najboljšega na Stari celini.

"Osnovni cilj je bil preboj v naslednjo fazo tekmovanja. Kljub temu pa smo razočarani nad porazom. Vemo, da lahko igramo veliko bolje. Smo športniki in sovražimo poraze. Na čem moramo najbolj delati? Tekme moramo odločati veliko bolj zgodaj. Ob tem moramo delovati kot moštvo, hoditi v bloke, drseče startati in vse to bo prineslo napredek," je medijem dejal Presnel Kimpembe, član PSG.

V skupini A lige prvakov je na vrhu Manchester City, ki ima po petih tekmah 12 osvojenih točk. Osem točk PSG bo dovolj za drugo mesto, medtem ko sta Leipzig in Club Brugge pri štirih točkah in v boju za tretje mesto.