"Pri Romi bi ostal vse življenje, o tem sem sanjal!"

Biti Rimljan in igrati pri Laziu ali Romi. Vsak, ki mu je to uspelo, je znal poudariti, da gre za izpolnitev otroških sanj. Te zdaj živi tudi vzhajajoči zvezdnik italijanskega nogometa.

Uredništvo
9. januar 2020, 2:27

Foto: Getty Images

Lorenzo Pellegrini je 23-letni vezist, ki živi svoje najbolj iskrene otroške sanje. Rojeni Rimljan, ki se je nogometno izobraževal pri Romi, je po težji poti postal stalni član prve ekipe in eden od stebrov igre Sinov volkulje.

Po tem, ko je Roma podaljšala sodelovanje z Bryanom Cristantejem in Aleksandrom Kolarovom, naj bi bil na vrsti prav Pellegrini. Ta je leta 2015 odšel v Sassuolo, Romi je plačal 1,5 milijona evrov, tam je zablestel, zato so ga Rimljani odkupili nazaj za 10 milijonov evrov.

"V čast si štejem, da me nekateri primerjajo s Tottijem in De Rossijem. V klubu si želim ostati vse svoje življenje. Seveda pa se morajo moje želje križati tudi s klubskimi. Slišal sem, da je osvojitev scudetta z Romo vredno 10 naslovov s katerim od drugih klubov. No, sam si želim z Romo osvojiti vsaj 10 scudettov," je za Gazzetto dello Sport dejal Pellegrini.

V pogovoru z italijanskim časnikom je italijanski reprezentant odločno poudaril, da bo Roma storila vse, da v aktualni sezoni osvoji naslov najboljšega v Ligi Europa.