Prihaja Zidane številka 4: Elyaz je zadnji up za nadaljevanje dediščine slovitega imena

Elyaz Zidane, najmlajši sin Zinedina Zidane, je prejel povabilo v francosko reprezentanco do 19 let.

Uredništvo
16. marec 2024

Elyaz Zidane (Foto: Instagram)

Zinedine Zidane ima štiri sinove in prav vsi so želeli slediti njegovemu vzoru, saj se vsi štirje ukvarjajo z nogometom. Najdlje je segel 25-letni Luca, sicer vratar, ki trenutno brani pri španskemu drugoligašu Eibarju, tri leta starejši Enzo je že približno sedem mesecev brez kluba, tretji najstarejši, 21-letni Theo, pa je trenutno član rezervne ekipe Reala iz Madrida.

Bolj ali manj je že jasno, da nobeden od naštetih ne bo niti približno dosegel veličine svojega očeta, ima pa Zidane zato v asu še enega aduta, za katerega strokovnjaki pravijo, da morebiti kaže celo največji potencial.

Zadnji Zidanov up je 18-letni Elyaz, ki igra na položaju centralnega branilca in v višino meri kar 194 centimetrov. Elyaz se je nogometno šolal pri Realu iz Madrida, trenutno pa je član podmladka Betisa, pri katerem naj bi vse bolj trkal na vrata članske ekipe.

Najmlajši Zidane je prav v tem času prejel povabilo francoske reprezentance do 19 let, zanimivo pa je, da je to francosko selekcijo vodi Bernard Diomede, ki je bil soigralec Elyazovega očeta Zinedina leta 1998, ko je Francija osvojila naslov svetovnega prvaka.