Prihodov v Leicester ni, Brendana Rodgersa pa skrbijo predvsem morebitni odhodi

Poletne prenove v Leicestru ne bo, Brendan Rodgers se bo moral znajti s slabšo ekipo, kot jo je imel na razpolago v pretekli sezoni.

Uredništvo
5. avgust 2022, 4:10

Pri Leicestru letos ne bo veliko dogajanja med poletnim prestopnim rokom. (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Pri Leicester Cityju je to poletje vse tiho. Doslej ni ekipe okrepil še noben nov nogometaš, klub pa je zapustil dolgoletni prvi vratar Kasper Schmeichel. Nogometaši Leicestra so vsako leto zanimivi mnogim večjim klubom in podobno je tudi letos. Pri tem sta največ zanimanja pritegnila James Maddison in Wesley Fofana. Zadevo je zdaj pokomentiral Brendan Rodgers, ki seveda ni pretirano navdušen.  
 
Izkušeni severnoirski strokovnjak pravi, da bodo morali nekatere igralce tudi prodati, preden bodo lahko dejavni na prestopni tržnici.  
 
Kljub temu pa ne nameravajo razprodajati svojih najpomembnejših posameznikov, kar prej omenjena Maddison in Fofana vsekakor sta. Angleški reprezentančni vezist Maddison se je to poletje znašel na radarju Tottenhama in Newcastla, mladi francoski branilec Fofana pa v povezavah z drugim londonskim prvoligašem Chelseajem. Vprašanje je, če bodo Lisice uspele zadržati oba. 
 
“Wesley Fofana in James Maddison nista naprodaj, saj sta zelo pomembna člana ekipe. Smo v situaciji, kjer bomo morali nekatere nogometaše tudi prodati, toda vsekakor ne nameravamo prodajati naših najpomembnejših posameznikov,” pravi Rodgers. 
 
Leicester City je bil lansko poletje sicer precej bolj aktiven tudi v smislu prihodov, za nove okrepitve so tedaj skupno namenili skoraj 70 milijonov evrov, toda Boubakary Soumare, Patson Daka in Jannik Vestergaard se doslej še niso pretirano izkazali.