Priljubljeni zvezdnik Heung-min Son je postal peti najboljši strelec v zgodovini Tottenhama

Južnokorejski napadalec velja za enega najbolj marljivih nogometašev na svetu in že vrsto let pridno zabija gole v dresu londonskega prvoligaša.

Uredništvo
31. marec 2024

Heung-min Son (Foto: Getty Images)

Heung-min Son je dosegel nov zadetek za Tottenham ob zmagi nad Lutonom (2:1). Zdaj jih je 31-letnik v dresu londonskega prvoligaša prispeval že 160 v vseh tekmovanjih! S tem se je povzpel na peto mesto na večni lestvici strelcev pri Tottenhamu. Določeni viri ga imajo sicer navedenega na tretjem mestu, podatki za starejše igralce se razlikujejo.

Po statistiki, ki jo vodi Tottenham, so pred kultnim ‘Sonnyjem’ zdaj še Martin Chivers (174 golov), Bobby Smith (208 golov), Jimmy Greaves (266 golov) ter Harry Kane (280 golov). Kar pa se tiče zadetkov v Evropi, je Son na drugem mestu (prvi je Kane).

Son je za Tottenham doslej zbral 399 nastopov v vseh tekmovanjih, tudi v tem pogledu zaseda peto mesto in kmalu bo skočil na četrto.

V tekoči sezoni gre Sonu odlično od nog, prispeval je 15 golov in 8 asistenc na 27 nastopih. Za Tottenham igra od leta 2015 dalje, pred tem pa je nastopal za Seoul, Hamburg in Bayer Leverkusen, ki ga je v London prodal za 30 milijonov evrov odškodnine. Heung-min Son je tudi kapetan reprezentance Južne Koreje in je zbral že 122 nastopov (44 golov).

Zanimivo, tudi po nastopih za svojo državo je na petem mestu. V segmentu zadetkov je tretji, manjka mu še 10 golov do prvega mesta.