Primer slabe poslovne prakse za rekordnih 80 milijonov evrov: Arsenal je denar vrgel skozi okno

Nicolas Pepe je Arsenal stal rekordne odškodnine, z visoko ceno pa se bori še dandanes. Bitko za mesto v prvi enajsterici izgublja in postaja eno največjih razočaranj Arsenala.

Uredništvo
24. november 2020, 10:04

Foto: Getty Images

Neprimerno obnašanje, ki je pripeljalo do rdečega kartona na zadnji tekmi proti Leedsu, je resnično zadnja stvar, ki jo potrebuje Nicolas Pepe. Napadalec londonskega Arsenala se je le še dodatno osramotil, potem ko ga vse od njegovega prihoda v klub spremljajo dvomi in kritike, ki se izkazujejo za vse bolj upravičene. 

Trener Arsenala Mike Arteta je po tekmi dejal, da je bilo obnašanje Nicolasa Pepeja nesprejemljivo, z njim pa je reprezentant Slonokoščene obale svoje soigralce pustil na cedilu. Zadeva je imela tudi "tretji polčas". Pepe je bil deležen groženj in žaljivk na svetovnem spletu, na kar so se že odzvali pri Arsenalu in obsodili napade na igralca. Na cedilu pa Pepe Arsenal pušča že dlje časa. Vse od prihoda iz Lilla, za rekordnih 80 milijonov evrov, je Pep razočaranje. Na doslej odigranih 39 tekmah v angleški Premier League je zmogel vsega šest golov! Njegova minutaža se zato manjša, prepričanje, da je bil slaba investicija, pa krepi.

Pepe je prestopil za 80 milijonov evrov, specializirani portal transfermarkt.de pa njegovo tržno vrednost trenutno ocenjuje na 40 milijonov evrov.