Primorski derbi brez zmagovalca

Prvi primorski derbi na Bonfiki po treh letih in pol ni dal zmagovalca. Favorizirani Koper je velik del tekme zaostajal, na koncu pa z novim zadetkom vnovič prvega strelca lige Nardina Mulahusejnovića iztržil remi.

Uredništvo
21. november 2020, 9:45

Koper
1 : 1

Sod.: Slavko Vinčič

Gorica
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
1 : 1
 
 
 
Koper: Ivan Vargić, Aleksander Rajčevič, Goran Jozinović (od 85. Lovre Čirjak), Darko Mišić, Ivan Borna Balta (od 84. Ivica Guberac), Timotej Dodlek, Bojan Knežević (od 46. Denis Cerovec), Žan Žužek, Nardin Mulahusejnović, Stefan Stevanović (od 58. Claudio Spinelli), Maks Barišić (od 86. Nikola Krajinović).Gorica: Uroš Likar, Aleksandar Bjelica, Nejc Mevlja, Matija Širok, Matic Paljk, Matteo Tomiček, Johan Chinwendu Nkama, Rok Grudina, Goran Cvijanovič, Etien Velikonja, Semir Smajlagić (od 81. Leon Marinić).

Nardin Mulahusejnović je znova prevzel vodstvo na lestvici strelcev. (Foto: FC Koper)

Bonifika je gostila prvi primorski derbi po maju leta 2017, Koprčani pa so izjemni seriji šestih zaporednih tekem brez poraza Goričane pričakali kot veliki favoriti. Ni se izteklo po njihovih načrtih, precej pa se je poznala odsotnost veterana Dareta Vršiča, ki zaradi poškodbe danes ni mogel pomagati soigralcem.

V prvem polčasu smo gledali precej enakovreden nogomet brez večjih priložnosti, zanimivo pa je postalo v 37. minuti, ko je po natančni podaji nekdanjega Koprčana Matica Paljka z glavo zadel Semir Smajlagić. V domačih vrstah je bil še najbolj nevaren Nardin Mulahusejnović, a dva njegova poskusa nista presenetila goriškega vratarja Uroša Likarja.

V drugem polčasu uvodoma ni bilo posebej razburljivo, domačo igro je malce predramil vstop Claudia Spinellija, ki je v 63. minuti tudi poskusil s strelom, a ni resno ogrozil goriškega vratarja.

Izenačenje je sledilo v 75. minuti, ko je po prekršku Srba Aleksandra Bjelice nad Žanom Žužkom sodnik Slavko Vinčič dosodil enajstmetrovko. Z bele točke je bil natančen Mulahusejnović, ki je s svojim šestim golom znova prevzel vodstvo na lestvici strelcev. V sodnikovem dodatku je imel Koper priložnost za popoln preobrat, a je strel Argentinca Spinellija z glavo zletel mimo vratnice.

 
adplus-dvertising