Princ asistenc: Angel Di Maria je na argentinski večni lestvici prehitel Diega Armanda Maradono

Izkušeni krilni napadalec je ob sinočnji zmagi Argentine dosegel nov mejnik, postal je drugi najboljši asistent v zgodovini argentinske reprezentance.

Uredništvo
23. marec 2024

Angel Di Maria (Foto: Getty Images)

Argentina je sinoči s 3:0 premagala Salvador, ob tem pa je asistenco pri zadetku za 1:0 prispeval Angel Di Maria. Izkušeni krilni napadalec je v reprezentančnem dresu zdaj zbral že 27 asistenc. S tem je preskočil legendarnega Diega Armanda Maradono in prevzel drugo mesto na večni lestvici. Kralj asistenc pa ostaja Lionel Messi, ki jih je prispeval 54.

Di Maria se lahko pohvali tudi s tem, da so samo trije igralci v zgodovini zbrali več nastopov za Argentino, kar se tiče golov, pa zaseda 7. mesto.

Ob tem velja dodati, da je 36-letni Di Maria dosegel 29 golov. Manjkajo mu samo še trije, pa bo tudi v tem pogledu izenačil legendarnega Maradono, ki jih je svojčas prispeval 32. Tudi v tej kategoriji pa prvo mesto prepričljivo zaseda Leo Messi.

Di Maria je z Argentino osvojil Olimpijske igre, svetovno prvenstvo, pokal prvakov, Copa Americo in tudi svetovno prvenstvo v U20 kategoriji.