Pripadnost brez meja: Dimitri Payet je pokazal, kako zelo obožuje Marseille

Francoski zvezdnik Dimitri Payet je za Marseille žrtvoval uspešno kariero v Premier League, z zadnjo potezo pa je še enkrat več potrdil, kako vse je pripravljen storiti za dobrobit njegovega kluba.

Uredništvo
28. junij 2020, 10:53

Foto: Getty Images

Kariera sijajnega francoskega vezista Dimitrija Payeta bi se lahko odvila v povsem drugačni smeri, saj skoraj ne gre dvomiti v to, da je danes 33-letni Francoz kazal kakovost za igranje v največjih in najbolj prestižnih klubih v Evropi. Svoj nogometni zenit je dosegel dokaj pozno, kariero na najvišjih odrih pa mu je v največji meri preprečila silna prednost Marseillu, za katerega je v svoji karieri žrtvoval marsikaj. Po izjemnem nastopu na Euru 2016 je skoraj dobesedno izsilil prestop iz West Ham Uniteda, kjer je užival status prve klubske zvezde, v teh dneh pa je vnovič dokazal, da je Marseille zanj veliko več kot zgolj klub, pri katerem igra kot profesionalec.

Payet je z Marseillom podpisal pogodbo do konca sezone 2023/24, s čimer je bolj ali manj dokončno zaprl vrata možnostim, da bi se pred upokojitvijo preizkusil v kateri izmed najmočnejših lig v Evropi. Še bolj fascinantna pa je bila njegova pobuda, da mu klub v novi pogodbi močno zniža plačo."Dimitri je prišel k meni, in mi dejal sledeče: 'Želim biti Marseillas do konca življenja.' Pojasnil mi je, da želi kariero skleniti tukaj in da bi pred upokojitvijo še enkrat več pokazal, kako zelo ljubi ta klub. Pristal je na to, da se njegova plača v sezoni 2021/22 zniža za 30 odstotkov, v naslednjih dveh letih pa celo za 40 oziroma 60 odstotkov. Odrekel se je vsem bonusom  za uvrstitve v evropske pokale. V zameno je zahteval le to, da redno igra. Ta neverjetna gesta kaže na to, kako močno je Payet navezan na ta klub," je povedal predsednik Marseilla Jacques-Henri Eyraud.

Dogovor je potrdil tudi Payet sam.

"Velikokrat sem dejal, da ljubim Marseille in da se moja družina tukaj počuti odlično. Ideja se mi je porodila, ko je predsednik igralcem razlagal, da bi vsi morali narediti korak naprej in pomagati klubu. Kdo bi bil lahko boljši vzor kot jaz? Govoriti o tem, da ljubiš klub, je ena stvar, druga pa je, če to zares pokažeš. Resnično želim biti del Marseilla in klubu želim pomagati pri rasti in doseganju ciljev," je povedal Payet.
loading...