Erik Janža se je poslovil od soigralcev

Prišel bom čestitat za naslov

Erik Janža z mešanimi občutki zapušča Maribor, kjer je izkoristil priložnost in si izboril prestop v češko Viktorio iz Plzna. Prekmurec je prepričan, da bo Maribor uresničil cilj in osvojil naslov državnega prvaka.

Uredništvo
21. december 2016, 9:47

(Foto: SPS)

Prekmurski branilec Erik Janža je po prihodu v Maribor dalj časa igral vlogo rezervista izkušenejšemu Mitji Vilerju, v letošnji sezoni pa sta se vlogi obrnili, kar je nekdanji član Domžal in Mure izkoristil ter dobro jesen zapečatil s prestopom v vrste najuspešnejšega češkega kluba zadnjih let Viktorie iz Plzna. Triindvajsetletni levi bočni branilec Ljudski vrt zapušča z mešanimi občutki.

"Imam dve misli, ena je žalostna, druga prijetna, če se lahko tako izrazim. Žal mi je, ker zapuščam Maribor, ki mi je dal ogromno, kjer sem dozorel kot igralec. Po slabšem začetku sem prišel v ospredje in pokazal, kar znam. To se mi je obrestovalo s prestopom, tako da sem s te plati vesel, da bom dobil priložnost preizkusiti se na tujem,” je za uradno klubsko spletno stran povedal Janža, in ob slovesu izrazil tudi zahvalo Darku Milaniču za priložnost.

"Pod taktirko Darka Milaniča, ki mi je zaupal, sem se dobro znašel. Dal mi je tisto mero samozavesti, ki sem jo zelo potreboval in to se je tudi odražalo na igrišču."


Janža kot najbolj črn trenutek v Mariboru izpostavlja izgubljen boj za naslov državnega prvaka v minuli sezoni in zapravljeno priložnost v zadnjih sekundah tekme proti Qabali, pred odhodom v Plzen pa je poudaril prepričanje v to, da je Maribor na dobri poti.

“Maribor je nogometno mesto, bilo mi je lepo in nisem imel težav s prilagajanjem. Maribor bo vedno moj klub. Tukaj sem se največ naučil, pridobil največ izkušenj. Spremljal bom vsako tekmo, ki jo bom lahko. Kot mesto in klub bom Maribor ohranil v najlepšem spominu, tako da vsem želim le najboljše. Navijačem sporočam, imejte dovolj potrpljenja, saj ekipa dela dobro, prav tako strokovno vodstvo in vsi v klubu. Ekipa je odlična in si zasluži podporo tudi v trenutkih, ko ne gre vse takoj po željah. Prepričan sem, da bo končni cilj uresničen in bo Maribor prvak. Da bom lahko prišel po koncu sezone čestitat vsem za osvojen naslov prvaka.”