Prispeval je tudi Miha Zajc: Fenerbahče je podrl turški rekord po številu zadetkov v eni sezoni

Fenerbahče je že izboljšal rekordni izkupiček, ki ga je izenačil v prejšnji sezoni. Zdaj na vrhu kraljuje sam.

Uredništvo
4. april 2024

(Foto: uradna spletna stran kluba)

V turškem nogometu in okoli kultnega prvoligaša Fenerbahčeja se v zadnjih tednih vrti ogromno drame, to pa ni preprečilo novega turškega rekorda. Miha Zajc in njegovi soigralci so namreč dosegli največ golov v eni sezoni turškega nogometa. V polno so doslej merili že 128-krat na 45 srečanjih v vseh tekmovanjih in zdaj si lastijo rekord.

Prejšnjega so si delili z Galatasarayjem, ki je v sezoni 1999/00 dosegel 126 golov, Fenerbahče jih je toliko zabil v sezoni 2022/23.

Med peterico najboljših v temu segmentu se nahajata izključno zgolj Fenerbahče in Galatasaray, zdaj je sicer v prednosti Fenerbahče, ki ima na seznamu že tri vpise. V aktualni sezoni pa je dva zadetka prispeval tudi 29-letni slovenski vezist Miha Zajc.

Reprezentant Slovenije in nekdanji igralec Olimpije, Brava in Empolija sicer ni bil v prvem planu v drugem delu  sezone, skupno je v vseh tekmovanjih zbral 17 nastopov in 967 minut igralnega časa. V letu 2024 je zbral samo dva nastopa, je pa v celoti odigral prav zadnjo tekmo Fenerbahčeja proti Adani Demirsporju, kjer je tudi padel rekord.

Morda je to signal, da si lahko Zajc v zaključku sezone obeta več priložnosti, kar bi bilo zanj dobrodošlo pred evropskim prvenstvom.