Pritisk na Lewandowskega, Haaland je na dan zmage v izboru za zlatega dečka zabil štiri

Žoga, s katero je Borussia Dortmund včeraj premagala Hertho, je odšla domov z Erlingom Haalandom. Norvežan je odigral sijajno tekmo.

Uredništvo
22. november 2020, 8:32

Foto: uradna spletna stran kluba

Aktualni, še sveži zlati deček svetovnega nogometa je na dan, ko je bil izbran za zmagovalca v tem izboru, zablestel v vsem svojem sijaju. Erling Haaland je poskrbel za veliko in pomembno zmago Borussie iz Dortmunda na gostovanju v Berlinu (5:2). Norvežan je najprej izničil vodstvo Herthe, nato pa zabil še tri gole! 

V 85. minuti je Erling odšel iz igre, zamenjal pa ga je veliki up Youssoufa Moukoko. Sveži 16-letnik je postal najmlajši debitant v zgodovini nemške Bundeslige

Haaland je v letošnji sezoni v sijajni formi. Nekdanji as Salzburga in norveški reprezentant je doslej na 30 tekmah za Dortmund zabil 31 golov. Na 16 tekmah v letošnji sezoni, v vseh tekmovanjih in vključno z reprezentanco, je odlični Haaland dosegel 21 golov in prispeval še štiri podaje. 

Na lestvici najboljših strelcev nemške lige Haaland zdaj diha za ovratnik Robertu Lewandowskemu (11), za katerim zaostaja za dva gola.