Prodaja Cristiana Ronalda je bila popolna norost

Večni kritik Realovega magnata Florentina Pereza Ramon Calderon meni, da je bila prodaja Cristiana Ronalda zgodovinska in neopravičljiva norost.

Uredništvo
23. oktober 2020, 10:59

Ramonu Calderonu se zelo toži po Cristianu Ronaldu. (Foto: /)

V Realu je v zadnjih letih že kar navada, da vsakič, kadar ekipi ne gre, nekdo spomni na to, kako zelo napačna je bila prodaja najboljšega strelca in igralca kluba vseh časov Cristiana Ronalda. Nekdanji predsednik kraljevega kluba Ramon Calderon, ki venomer znova ponavlja, da je bil prihod Ronalda v Madrid njegovo maslo in da je njegov naslednik Florentino Perez le 'realiziral' že dogovorjen posel, trdi, da je bila prodaja Ronalda norost, ki jo Real še danes drago plačuje.

"Odkar je bil Ronaldo po neumnosti prodan, je jasno, da Real potrebuje okrepitve. Žalostna resnica je takšna, da so klubski računi obteženi z računi v višini milijarde evrov – to so računi, ki jih bo treba plačati," je povedal Calderon, in dodal.

"Zidane počne, kar pač lahko počne s trenutnimi resursi. Tudi on je počel napake, vendar pa porazov proti Cadizu in Šahtarju ne moremo pripisati eni osebi. To je skupek okoliščin in posledic, ki so pripeljale do tega stanja. Prodaja Ronalda je bila popolna norost, saj Real zdaj nima več nikogar, ki bi lahko zabijal gole."


Calderon se je dotaknil tudi govoric, da bi trener Zidane lahko plačal ceno za slabe rezultate, a sam odpovedi delavnega razmerja kultnemu Francozu ni naklonjen.

"Zelo sem naklonjen Raulu (njegovo ime se omenja v zvezi z govoricami o Zidanovemu nasledniku – op.a.), vendar pa bi njegov prihod pomenil, da bi moral oditi trener, ki je sicer počel napake, a je hkrati tudi osvojil tri zmage v ligi prvakov."
 
adplus-dvertising