Prodan je bil delček nogometne zgodovine: Prtiček, na katerem se je Barcelona zavezala Lionelu Messiju, ima novega lastnika

Skoraj milijon ameriških dolarjev je odštel srečnež, ki bo lahko v svoje vitrine postavil slavni prtiček, na katerem je Barcelona potrdila, da bo podpisala 13-letnega Lionela Messija.

Uredništvo
18. maj 2024

(Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Košček nogometne zgodovine je bil prodan za skoraj milijon ameriških dolarjev. Slavni prtiček, na katerem je v letu 2000 Barcelona pisno potrdila namero o podpisu pogodbe s 13-letnim Lionelom Messijem, je bil prodan na dražbi, končna cena pa je znašala 969.000 ameriških dolarjev, je v petek sporočila priznana dražbena hiša Bonhams.

Dotični prtiček sta decembra leta 2000 podpisala tedanji športni direktor Barcelone Carles Rexach ter Josep Minguella, bivši svetovalec.

Prisoten je bil tudi argentinski agent Horacio Gaggioli, vse skupaj pa se je odvijalo med kosilom v teniškem klubu in vse ostalo je zgodovina. Messi je postal eden najboljših nogometašev vseh časov in igralec, ki je bil dolga leta talisman Barcelone.

Pri katalonskem velikanu je osvojil več kot 30 velikih lovorik in klub zapustil kot njegov daleč najboljši strelec v zgodovini kluba (672 golov).

"Da, to je samo papirnati prtiček, toda to je tudi slavni kos nogometne zgodovine, ki je začel kariero Lionela Messija pri FC Barceloni. Je prtiček, ki je spremenil Messijevo življenje, prihodnost kluba FC Barcelona in bil ključnega pomena tudi pri tem, da so milijarde navijačev po vsem svetu doživele nekaj najbolj veličastnih trenutkov v zgodovini nogometa."

Messi je Barcelono zapustil leta 2021 in odšel v Paris Saint-Germain, lansko poletje pa je odšel v ZDA in postal član Inter Miamija.