Prva akcija pod Ačimovićem je izstrelila debitanta Nika Prelca

Milenko Ačimović je včeraj prvič priložnost ponudil velikemu upu Niku Prelcu, ki je pri devetnajstih zabil svoj prvi gol za mlado reprezentanco.

Uredništvo
18. november 2020, 11:37

Foto: uradna spletna stran kluba

Eden od ciljev novega selektorja mlade reprezentance Milenka Ačimovića je tudi ta, da bi zadnja selekcija pred člansko izbrano vrsto malce bolj "dihala". Da ne bi bila omejena le na posamezne letnike, temveč bi v njej lahko zaigrali tudi tisti najboljši mlajši igralci. Eden takšnih je 19-letni Nik Prelec, napadalec italijanske Samdporie, ki ga je novi selektor Ačimović vpoklical že za svojo prvo akcijo.

Slovenija je odigrala dve prijateljski tekmi, v Nemčiji (1:1) in doma z Rusijo (2:2) je remizirala. 

Prelec je svojo prvo priložnost v selekciji U21 dobro izkoristil. Na včerajšnji tekmi v Mariboru je dosegel vodilni zadetek Slovenije. Žogo je sprejel v kazenskem prostoru, se spretno obrnil in z udarcem v daljši kot premagal ruskega vratarja Aleksandra Maksimenka. 

Prelec, bivši član Aluminija, na svoj debi v članskem nogometu še čaka. Mu je pa vse bližje. V letošnji sezoni je že prišel v kader Sampdorie za dve tekmi (proti Cagliariju in Atalanti). V minuli sezoni je v Primaveri dosegel šest golov na 20 tekmah, prispeval pa je še tri podaje. En gol je dosegel tudi v pokalu. V letošnji sezoni je odigral dve ligaški in eno pokalno tekmo ter dosegel en gol.