Prva lovorika je pod streho: Kloppov Liverpool je osvojil angleški ligaški pokal!

Liverpool je v finalu premagal londonski Chelsea in si zagotovil prvo lovoriko v tekoči sezoni.

Uredništvo
25. februar 2024

(Foto: Getty Images)

Danes je bil v Angliji dan za finalni obračun ligaškega oz. EFL pokala. Pomerila sta se Chelsea in Liverpool, v prvem polčasu pa sta mreži mirovali. Liverpoolčani so bili sicer bližje zadetku, nastreljali so vratnico. Na drugi strani je tudi letos neprepričljivi Chelsea uprizoril dobro predstavo. V nadaljevanju je Van Dijk zadel po podaji s prostega strela, toda oglasil se je VAR.

Ob podaji je bil namreč japonski vezist Endo v prepovedanem položaju, pa tudi oviral je obrambo Chelseaja in zadetek je bil razveljavljen.

Londončani so imeli dve zelo lepi priložnosti, toda Gallagher je obe grdo zapravil. Prvič se ni izkazal, ko je bil v situaciji ena na ena z vratarjem Liverpoola, drugič pa je meril previsoko po tem, ko ga je Jackson zelo spretno zaposlil na robu kazenskega prostora.

Po rednem delu je bilo še šest minut sodnikovega dodatka. Liverpool je trepetal, Chelsea pa je pritiskal in bil nekajkrat blizu zadetku.

Zmagovalca po rednem delu nismo dobili in na vrsti sta bila še dva podaljška po 15 minut. Prvi so zapretili Liverpoolčani, 18-letni Jayden Danns je prišel do strela z glavo v ugodnem položaju, toda branil je Đorđe Petrović med vratnicama Chelseaja. Nevaren je bil tudi Elliott, ki je prišel do strela z bližine, toda žoge ni dobro zadel v ugodnem položaju.

V drugem podaljšku smo pospremili kar nekaj zanimivih akcij na obeh straneh, tri minute pred koncem pa kočno tudi zadetek! Virgil Van Dijk je bil spet najbolj spreten v kazenskem prostoru po podaji iz kota in tokrat VAR tehnologija ni rešila Chelseaja!

Nizozemec je poskrbel za zmago Liverpoola z 1:0 in za prvo lovoriko v sezoni, po koncu katere se poslavlja trener Jürgen Klopp.