Prva okrepitev Barcelone ne bo ne Depay, ne Aguero in ne Eric Garcia

Španska radijska postaja Cadena SER trdi, da bo Barcelona v prihodnji sezoni močnejša za igralca, ki si ga že več let lasti skupaj z Betisom iz Seville.

Uredništvo
18. maj 2021, 5:52

Emerson Royal je na poti v Barcelono. (Foto: /)

V moštvu Barcelone se v novi sezoni obeta veliko novih obrazov, španska radijska postaja Cadena SER pa poroča, da bo eden od novincev tudi igralec, ki je sicer že zdaj v polovični lasti katalonskega velikana. Kot prvi naj bi se po koncu sezone namreč na Nou Camp preselil 22-letni desni bočni branilec Emerson Royal, ki je v polovični lasti Barcelone in Betisa iz Seville.

Emerson se je v zadnjih dveh letih povsem uveljavil v španskem prvenstvu, saj je v majici Betisa skupaj zbral 78 nastopov ter na svoj račun vpisal pet zadetkov in deset asistenc, preko Betisa pa se je tudi prebil do majice brazilske reprezentance, za katero je odigral eno tekmo.

Emerson Royal bi v Barceloni zaostril konkurenco na položaju desnega bočnega branilca, Cadena SER pa trdi, da bi morala Barcelona v skladu s predčasno sklenjenim dogovorom z Betisom za preostanek njegove pogodbe plačati le devet milijonov evrov.

V Barceloni načrtujejo, da bodo omenjeni znesek še dodatno zmanjšali s tem, da bodo v Sevillo poslali mladega branilca Juana Mirando, ki v letošnji sezoni pri Betisu že igra kot posojen igralec Barcelone.