Prva okužba tudi v taboru Maribora

V taboru Maribora so potrdili prvi pozitiven test na prisotnost COVID-19 v svojih vrstah. Zaradi izrednih okoliščin okužba ne bo vplivala na aktivnosti prvega moštva.

Uredništvo
12. oktober 2020, 8:27

Foto: pigac.si

Prvi primer okužbe s koronavirusom so minuli konec tedna potrdili tudi v vrstah Maribora. Drugi val testiranj v mladi reprezentance je potrdil pozitiven izid pri napadalcu Aljoši Matku.
V Mariboru bodo po koncu reprezentančnega premora z aktivnostmi začeli v ponedeljek, okužba pa ne bo vplivala na trenažni proces, saj Matko ni bil v stiku s soigralci in zato karantena ne bo potrebna."Ker obetavni napadalec ni bil v stiku s klubskimi soigralci, ta izid ne bo vplival na aktivnosti našega moštva, ki s ponedeljkom začenja zaključni cikel priprav na sobotni dvoboj z Gorico in karantena ne bo potrebna. Aljoša Matko je namreč po razkritju rezultatov testiranja v samoizolaciji, prav tako tudi preostali naši udeleženci akcije selekcije U21 (Jan Mlakar, Luka Koblar in Žan Kolmanič), ki bodo pred priključitvijo klubskim treningom opravili ponovno testiranje," so sporočili iz tabora Maribora.

V mladi slovenski reprezentanci je bilo skupno potrjenih pet pozitivnih testov, zaradi česar se je vodstvo selekcije odločilo za odpoved načrtovane prijateljske tekme proti izbrani vrsti Albanije.