Prva poteza Todda Boehlyja v Strasbourgu: Trener je postal Patrick Vieira, obetajo se tudi ambiciozne okrepitve

Francoski Strasbourg je povlekel prvo kadrovsko potezo, odkar je klub prevzel lastnik Chelseaja Todd Boehyla.

Uredništvo
3. julij 2023

Patrick Vieira (Foto: uradna spletna stran kluba)

Francoski prvoligaš Strasbourg je prejšnji teden dobil nove lastnike, in sicer je klub prevzela ista skupina poslovnežev, ki ima v lasti tudi angleški Chelsea. Navijači so bili nezadovoljni s to potezo vodstva kluba, saj domnevajo, da bo Strasbourg odslej postal le nekakšna podružnica Chelseaja in poligon za razvijanje igralcev, ki se v Chelseaju ne uspejo prebiti v prvo ekipo, vseeno pa prve poteze dajejo slutiti, da so ambicije Boehlyja in njegovih poslovnih partnerjev vendarle višje.

Strasbourg je namreč poskrbel za prvo odmevno potezo, saj je na položaj trenerja imenoval legendarnega Patricka Vieiro, ki je nazadnje vodil angleški Crystal Palace. Legendarni reprezentant, ki je vodil tudi New York City in Nice, je s Strasbourgom podpisal triletno pogodbo.

"Zelo sem vesel, ker sem podpisal za Strasbourg. Poznam zgodovino in identiteto kluba, strast okoli njega in njegov pomen za mesto in za celotno regijo. Danes tukaj začenjamo nov cikel in zelo vznemirljivo je biti trener v klubu, ki želi rasti in zgraditi nekaj pomembnega," je povedal Vieira.

Francoski L'Equipe poroča, da Strasbourg načrtuje tudi prvi odmevno okrepitev, in sicer naj bi poslal ponudbo v vrednosti 10 milijonov evrov za napadalca Salzburga Sekouja Koitaja.