Prvaki iz Celja so prekinili niz in prvič letos konkretno zmagali

Nogometaši Celja so dolgo čakali na pravo, konkretno zmago, ki bi bila dostojna naziva državni prvaki. Dočakali so jo nocoj, proti Aluminiju.

Uredništvo
6. november 2020, 7:21

Celje
4 : 0

Sod.: Rade Obrenović

Aluminij
1 : 0
 
 
 
2 : 0
 
 
 
3 : 0
 
 
 
4 : 0
 
Celje: Matjaž Rozman, Amadej Brecl, Dušan Stojinovič, Žan Zaletel, Advan Kadušić, Luka Kerin (od 15. Tom Kljun), Nino Pungaršek (od 81. Maj Rorič), Jon Šporn (od 83. Jakob Novak), Roman Bezjak (od 80. Filip Dangubić), Ivan Božić (od 82. Mičo Kuzmanović).Aluminij: Luka Janžekovič, Emir Azemović, Aljaž Džankić, Roko Prša, Tilen Pečnik (od 62. Marko Maletić), Lucas Mario Horvat (od 61. Do-hyun Kim), Jure Matjašič (od 76. Juš Štusej), Aljaž Ploj, Marcel Čermak, David Flakus Bosilj (od 77. Alen Krajnc).

Foto: pigac.si

Dolgo smo čakali na pravo celjsko podobo, ki bi vsaj malo spomnila na podobo iz lanske sezone. V 11. krogu 1. SNL, na petkovi tekmi proti Aluminiju, pa smo jo vendarle videli. Kidričani so bili že kmalu po začetku na preizkušnjah, po sedmih minutah pa so Celjani že vodili. Ivan Božić je dosegel prvega od svojih dveh golov nocoj. Gostje so poizkušali preko Flakusa Bosilja, pa nato preko Matjašiča in tudi Pečnika, a Rozman ni klonil. Izkazalo se je, da je bil reprezentančni vratar morda celo "prevaga" na tehtnici. 

Na začetku drugega polčasa se je tekma začela lomiti. Svoj drugi gol nocoj je dosegel že omenjeni Ivan Božić. Potem pa sta na sceno stopila še oba novinca. Prvi, Matic Vrbanec, je še v lanski sezoni igral za Aluminij, žoga pa je zadela Kima. Četrti gol je padel že v sodnikovem podaljšku, dosegel ga je prišel iz Rudarja Mićo Kuzmanović

Za Celjane je bila to izjemno pomembna zmaga, saj so bili kar tri tekme brez. Njihova pozicija na lestvici je zdaj šesto mesto, a morajo preostali klubi seveda še odigrati svoje tekme 11. kroga.