Prvaki niso uspeli streti Gorice in ostajajo nizko na lestvici

Nogometaši Celja so še naprej precej oddaljeni od najboljših ekip 1. SNL. V osmem krogu slovenske lige so le remizirali z Gorico.

Uredništvo
24. oktober 2020, 8:45

Celje
1 : 1
20 gledalcev
Sod.: Roberto Ponis

Gorica
 
 
 
0 : 1
 
 
 
 
1 : 1
 
Celje: Matjaž Rozman, Josip Čalušić, Amadej Brecl, Dušan Stojinovič, Advan Kadušić, Jakob Novak (od 73. Tom Kljun), Luka Kerin (od 83. Gašper Koritnik), Žan Benedičič, Nino Pungaršek (od 59. Matic Vrbanec), Filip Dangubić, Mičo Kuzmanović (od 60. Roman Bezjak).Gorica: Darko Marjanović, Aleksandar Bjelica, Nejc Mevlja, Adis Hodžić, Matic Paljk, Matteo Tomiček, Johan Chinwendu Nkama (od 65. Tine Kavčič), Rok Grudina, Goran Cvijanovič (od 81. Diego Bardanca Florez), Etien Velikonja, Semir Smajlagić.

Filip Dangubić je v sodnikovem dodatku Celjanom priigral točko. (Foto: pigac.si)

Gorica kot novinec v 1. SNL izkuša kakovostno razliko do prvoligašev. Danes je sicer osvojila točko, vendar ostaja prikovana na dno lestvice slovenskega nogometnega prvenstva, ki se je nadaljevalo kljub slabi epidemiološki sliki v državi. 

Gostje so danes zapretili kot prvi, a je Rozman zaustavil poizkus Nkamaja. Gostitelji so nato prevzeli terensko pobudo, vendar niso nevarno zaključevali akcij. Šele v sodnikovem podaljšku prvega dela igre je prišlo do spremembe rezultata. Po obrambi Rozmana v prejšnji akciji in posledično podaji iz kota je za Gorico zadel povratnik v ekipo - branilec Nejc Mevlja

Za Celjane je bil rezultatski zaostanek problem, ki so ga varovanci trenerja Dušana Kosića skušali razrešiti, vendar niso našli rešitev. Do praktično izteka rednega dela tekme je kazalo na neuspeh domače ekipe, ko se je zgodil prekršek za enajstmetrovko. Strel z bele točke je realiziral Filip Dangubić in poskrbel za remi (1:1).