Prvenec mladega upa Vipotnika za zmago Gorice, ki znova upa

Gorica je na zadnji tekmi kroga premagala Bravo in znižala zaostanek za odrešilnim devetim mestom na šest točk. Junak zmage je bil mladi up Žan Vipotnik, ki se je veselil svojega prvenca v 1. SNL.

Uredništvo
21. april 2021, 9:43

Gorica
3 : 2

Sod.: Mihael Antić

Bravo
 
0 : 1
1 : 1
 
 
 
 
 
2 : 1
 
 
 
 
2 : 2
 
 
3 : 2
 
Gorica: Uroš Likar, Tine Kavčič, Adis Hodžić, Matic Paljk, Matija Kavčič, Matteo Tomiček (od 83. Žan Vipotnik), Johan Chinwendu Nkama, Til Mavretič, Tjaš Begić (od 79. Goran Cvijanovič), Lamin Colley, Mathias Oyewusi (od 62. Etien Velikonja).Bravo: Igor Vekič, David Brekalo, Matevž Matko, Vanja Drkušić, Mark Spanring, Andraž Kirm (od 58. Rok Maher), Luka Žinko, Martin Kramarič, Milan Tučić, Mitja Križan, Loren Maružin (od 69. Nino Žugelj).

Gorica je doma s 3:2 premagala Bravo. (Foto: Uradni facebook profil kluba)

Obstanek v 1. SNL za Gorico še ni povsem nedosegljiv. Primorci so danes vknjižili pomembno prvenstveno zmago v 29. krogu, v katerem so premagali ljubljanski Bravo.

Gostje so v Novi Gorici zgodaj povedli. V osmi minuti je zadel iz Belgije posojeni napadalec Milan Tučić, podal mu je Matko. Vodstvo pa ni trajalo dolgo, že v deseti minuti je zadel mladi Izolan Tjaš Begić in poravnal izid. Ekipi sta na odmor odšli ob izidu 1:1. 


Začetek drugega polčasa je domačemu moštvu prinesel strel z bele točke. Križan je nepravilno oviral Colleyja, ki je nato kar sam izvedel kazenski udarec in Gorico popeljal v vodstvo. Gostje so se vrnili. V 81. minuti je gol za izenačenje dosegel nekdanji nogometaš Maribor Martin Kramarič, a vseeno je Bravo domov odšel praznih rok. Iz Maribora posojeni mladi napadalec Žan Vipotnik je namreč postavil končni izid srečanja 3:2. 
 
adplus-dvertising