Prvi doma in prvi v Evropi, pri Milanu tega niso pričakovali

Italijanski prvoligaš je morda celo najbolj prijetno presenečenje v nogometnem svetu v aktualni sezoni. Prenovljena skupina igralcev, na čelu z vse prej kot zvezdniškim trenerjem, niza uspeh za uspehom.

Uredništvo
11. december 2020, 8:26

Foto: uradna spletna stran kluba

Italijanski Milan ima do tega trenutja za seboj sanjsko sezono. Ne le, da je vodilni v Serie A, po zmagi proti praški Sparti z 1:0 je zasedel tudi vrh skupine v Ligi Evropa. Dvoboj je odločil Jens Petter Hauge, ki je vnovič pokazal razkošen talent, a to ni vse, na kar stavijo Rossoneri.

Milan je v tekmovalni sezoni izgubil le eno srečanje, na evropskem prvaku ga je ugnal francoski Lille. V ostalih tekmovanjih je še neporažen, zato vodilno mesto na prvenstveni lestvici ne preseneča. Ob tem je moštvo trenerja Stefana Piolija vložilo nadvse resno kandidaturo za naslov državnega prvaka.

"Na začetku sezone sem verjel v uspeh, ker imamo ekipo sestavljeno iz kakovostnih posameznikov. Izkazalo se je, da med njimi obstaja tudi kemija, jasno pa je, da takšnega podviga nisem pričakoval. Skrivnost je ta, da se nemudoma po koncu ene tekme z mislimi preselimo na naslednjo. Ob tem veliko dajo tudi igralci, ki sicer nimajo največje minutaže. To daje rezultate v zgoščenem ritmu tekem,« je dejal Stefano Pioli.

"Upam, da bomo v podobnem slogu igrali do božiča, nato pa bo nekaj malega časa za regeneracijo. Naš glavni cilj je bil, da smo uspešnejši kot v minuli sezoni, kljub temu pa nas v nadlajevanju čakajo zahtevni izzivi proti močnim tekmecem kot so Inter, Juventus, Napoli, Roma in ostali," je še dodal trener Milana.