Prvi mož italijanskega nogometa svari: Če ne bomo igrali, bodo posledice katastrofalne

Predsednik italijanske nogometne zveze (FIGC) Gabriele Gravina napoveduje, da bo italijanski nogomet zapadel v hudo recesijo, v kolikor se letošnja sezona ne bo izpeljala do konca.

Uredništvo
28. maj 2020, 8:17

Foto: Getty Images

V Italiji bodo danes sprejeli dokončno odločitev glede nadaljevanja sezone v Serie A, dodatna podaljšanja oziroma celo dokončna razpustitev vseh tekmovanj pa bi po besedah prvega moža italijanske nogometne zveze Gabriele Gravine lahko nosile katastrofalne posledice.

Gazzetta dello Sport poroča, da zakupnik televizijskih pravic, Sky, ni plačal zadnjega obroka v višini 130 milijonov evrov, Gravina pa ocenjuje, da bi v primeru dokončne razveljavitve sezone italijanski nogomet izgubil kar 700 milijonov evrov. Znesek je tako ogromen, da bi italijanski nogomet pahnil v hudo recesijo, po kateri se dolgo ne bi mogel pobrati.

"Glavna naloga zveze je zagnati nogomet in preprečiti ekonomsko krizo, ki bi nepopravljivo uničila italijansko strast do tega športa. Trdo smo garali za to, da bi se Italija znova dvignila na noge, nogomet pa je pomemben sektor našega življenja, saj skupaj zaposluje več kot 100.000 ljudi," je povedal Gravina, in nato pojasnil, kaj se obeta italijanskemu nogometu, če se sezona ne bo nadaljevala.

"Le s povratkom na igrišča bomo lahko zaustavili silovit padec prihodkov. Doslej smo že izgubili 500 milijonov evrov zaradi karantene, na koncu pa bi lahko skupna izguba znašala celo 700 milijonov evrov,"
je povedal Gravina.

V Italiji bo ravno danes potekal odločilni sestanek glede usode italijanskega nogometa, trenutno pa naj bi bila najbolj aktualna dva datuma za zagon sezone, in sicer 13. ter 20. junij.
loading...